Bakırköy Arabulucu ve Bakırköy Avukat Elif Burcu Özer ait web sitesisine hoşgeldiniz.

İş kazası davaları

İş kazası nedeni ile meydana gelen yaralanma yahut ölümle sonuçlanan olaylarda hukuki sürecin takibi , gerekli başvuruların yapılması , maddi ve manevi tazminat talepli davalar ile savcılık şikayeti neticesindei açılması halinde ceza dava süreçlerinden oluşmaktadır.

İş kazası neticesinde kusur oranlarının belirlenmesi ve işçiye , 3. kişiye veya iş verene kusur izafe edilmesi hallerinde bu kusur oranları neticesinde SGK tarafından karşılanan maddi açıdan desteğe yönelik ,kurumun kusurları oranında ilgililere rücu davası açması halinde SGK tarafından açılacak rucu dava süreçlerinin de takibi gerekebilmektedir.

İş kazası nedeni ile ölüm halinde maddi tazminat kalemleri , cenaze giderleri , tedavi giderleri , çalışma gücünün azalmasından yahut yitirilmesinden dolayı olan kayııplar , destekten yoksun kalmaları dolayısı ile uğradıkları maddi hak kaybını içerir , bedensel zarar halinde ise maddi tazminat kalemleri tedavi giderleri ,kazanç kaybı, çalışma gücünün azalmasından veya yitirilmesinden dolayı doğan kayıplar, ekonomik geleceğin sarsılmasından dolayı muzam hak kaybı ve zararlarını ifade etmektedir.